fbpx

Lett å bytte regnskapsprogram

Kategori: Aktuelt

Mange bytter regnskapsprogram fordi de vil eller må bli papirløse, vil ha mer kontroll eller bytter til en regnskapsfører som har et system med bedre funksjonalitet. Randi Undheim i Brainiacs forteller at det er veldig enkelt å bytte regnskapsprogram.

Det er mange fordeler med å gå fra et papirbasert til et digitalt regnskapsprogram. Program som Power Office GO og Tripletex er svært brukervennlige – enten du har liten eller stor bedrift. Du vil oppleve økt kontroll og oversikt fordi oppdatert data er tilgjengelige hele tiden. Og, om du er mye på farten kan du enkelt føre timer, sende bilder av kvitteringer og godkjenne fakturaer via app.

– Det mange vegrer seg for ved bytte er litt frykt for det nye og at det er vanskelig og tidkrevende å få overført informasjonen. I alle system kan vi eksportere data slik at du får med deg kunder, regnskapsinfo og for eksempel produktlister. Og med litt opplæring og gode brukermanualer, kommer du raskt i gang med å bruke regnskapssystemet, enten du har mye eller ingen erfaring fra før, forteller Randi.

Det som er viktig i overgangen til nytt regnskapsprogram er å også bruke anledningen til å etablere bedre rutiner Det kan være små grep som å be alle leverandørene om å sende EHF-faktura, eller en større kartlegging av prosesser for å vurdere om det finnes mer effektive måter å gjøre for eksempel tilbuds- og ordrehåndtering eller fakturering på.

Du kan bytte regnskapsprogram når som helst, men det er enklest i starten av en ny momstermin om du er MVA-registrert. Det kan være lurt å få en regnskapskyndig til å sette opp systemet, og tilpasse det til din bedrift.

Visste du at du er pliktig til å ta vare på tidligere regnskapsdata? Når du avskaffer et gammelt system, er du pliktig til å ta vare på regnskapsdata. Les mer om lover og regler på Altinn sine sider

I takt med at verden blir mer digitalisert ble det fra 1. januar 2020 obligatorisk med én standard fil – SAF-T. Dette gjør det enklere å importere fra et system til et annet. Selv om du lett får med deg tidligere regnskapsdata må du ha i bakhodet at programmet du velger må være tilpasset ditt bruk.

– En av forutsetning i dag, er å velge et skybasert-regnskapsprogram. I tillegg må du sørge for å få med deg den funksjonaliteten du trenger, sier Randi.

Overgangen til nytt regnskapsprogram er veldig enkelt for deg og din bedrift. Vi i Brainiacs tar kontakt med tidligere regnskapsfører og sørger for at alt av filer blir tilsendt.

Ønsker du å bytte regnskapsprogram – ta kontakt her.

Lars Ove

Ta kontakt

Lars Ove Tjessem
Daglig  leder

Telefon: 51 42 12 00
Epost: hei@brainiacs.no