fbpx

Fra kaos til kontroll

Kategori: Kundehistorier

Steffen Lyse gikk fra å mislike regnskap til å synes det er spennende, etter at Brainiacs hjalp ham med å sette ting i system. Nå gleder han seg til månedsrapportene.

I 2019 startet Steffen Lyse Bil-Kompaniet. Endelig skulle han jobbe med sin store lidenskap. Dessverre ble ikke hverdagen like gøy som han hadde sett for seg. Papirhaugen vokste seg større og større i takt med bilsalgene, mens motivasjonen til å ta tak i regnskapsdelen av businessen ble stadig mindre. Han jobbet døgnet rundt og sovnet ofte med PC-en på fanget om kveldene. 

–  Luften gikk ut av meg. Jeg fant etter hvert ikke motivasjon til å ta tak i regnskapet. Det er jo kjøp og salg av bil jeg tjener penger på, og jeg brukte alt for mye tid og energi på regnskapsbiten. Noe måtte gjøres, forteller Lyse. 

Satte ting i system

Lyse bestemte seg for å hente inn Brainiacs. Regnskapsfører Nina Janjusic hjalp Lyse med å lage struktur og tydelige oppskrifter han skulle følge. Nå bruker Bil-Kompaniet mobil appen i hverdagen, og automatiserte systemer i Tripletex. Janjusic passer på at ting blir ført riktig, og sender ut månedlige rapporter hvor Lyse kan følge med på hvor mye han faktisk tjener per bil og totalt.

– Etter at Nina hjalp meg med å få kontroll på regnskapet, synes jeg det er interessant å følge med på rapportene. Nå forstår jeg systemet og bruker det daglig. Det gjør at jeg gleder meg til regnskapsmøtene istedenfor å grue meg. Mitt håp er at flere tør å bruke Brainiacs. Det er mange flinke gründere der ute, som kan få et bedre liv hvis de bruker tiden på det de kan og investerer noen timer sammen med riktig regnskapsfører, sier Lyse.

Det er mange flinke gründere der ute, som kan få et bedre liv hvis de bruker tiden på det de kan og investerer noen timer sammen med riktig regnskapsfører.

– Steffen Lyse

En viktig sparringspartner

Lars Ove Tjessem fungerer som en rådgiver for Lyse. Han har vært delaktig i ansettelser, og var også en viktig sparringspartner da Lyse sammen med Vegard Thuestad etablerte Bil-Kompaniet i Haugesund for to år siden. Oppstarten gikk sømløst fordi de brukte det etablerte systemet de allerede hadde.

– Lars Ove er den første jeg snakker med når jeg har nye ideer. Han er med på møtene mine, og fungerer som et anker som holder meg på bakken. Vi er nok litt naive som bare ser muligheter. Derfor trenger jeg Lars Ove som åpner øynene mine og passer på at det er fortjeneste i det vi driver med, forteller Lyse.

Lars Ove Tjessem, Nina Janjusic og Steffen Lyse

Steffen Lyse fra Bil-Kompaniet sammen med Nina Janjusic og Lars Ove Tjessem fra Brainiacs.

Bedre fortjeneste

Bil-Kompaniet har hatt en fantastisk vekst siden oppstarten, og fått utmerkelse som Gaselle bedrift de to siste årene. Brainiacs er opptatt av at de skal fortsette den økonomiske veksten, og gir stadig innspill med fokus på lønnsomhet. De veileder Lyse til å anpasse farten, samt bruke gass og brems på riktig tidspunkt.

– Steffen er en kreativ type med masse spennende ideer. Vi passer på at økonomien hele tiden er i balanse, og at det er kontroll på veksten. Det er viktig at Steffen får brukt styrkene sine der han er best, og få bygget et solid lag rundt ham, sier Tjessem.

Har mer fritid

Lyse sovner ikke lenger med PC-en på fanget om kvelden. Familien er fornøyd med at han er mer hjemme, og samtidig selger han biler som aldri før. Papirhaugen, som nå er digital, hoper seg ikke opp. Selv om det går stadig flere transaksjoner gjennom systemet.

– Vi har skreddersydd et system som tåler store mengder med transaksjoner, og siden Brainiacs har ansvar for regnskapsbiten, kan vi bruke tiden på det vi kan. Nemlig å selge biler. Vi kan konsentrere oss om å følge opp kundene våre. Fornøyde kunder som kommer igjen, er tross alt det viktigste for oss, forteller Lyse.

Lars Ove

Ta kontakt

Andreas Fossfjell
Leder Regnskap & Rådgivning

Telefon: 51 42 12 00
Epost: hei@brainiacs.no