fbpx

Få kontroll med et enkelt budsjett

Kategori: Aktuelt

Høsten er her og nyåret nærmer seg. Nå er det tid for planlegging! Om du har drevet litt eller lenge, bør du legge en plan for hvordan neste år skal se ut. Det er ikke enkelt å spå fremtiden, men med enkle grep kan du få oversikten du trenger.

Planlegging av bedriftens økonomi, med debet og kreditt kan være vanskelig for mange, men vi i Brainiacs klør i fingrene etter å hjelpe deg!

Det er relativt enkelt å ha oversikt over hva som er på kontoen, men et budsjett kan hjelpe deg med en oversikt over hva som er forventet å komme inn og hva som må ut.

Alle kan sette opp enkle budsjetter selv, men nøkkelen til et godt budsjett ligger i å vite hva som er nyttig og vesentlig å ta høyde for, og å vite at man har tenkt gjennom alle faktorer som kan ha påvirkning på driften. Vi har nøkkelen til safen og vil gjerne hjelpe nettopp din bedrift med å åpne den. Dette kan vi gjøre ved å tilby utviklede maler tilpasset din bedrift eller å drive budsjetteringsprosessen sammen med deg.

Poenget med å lage et budsjett er for å skape forutsigbarhet for fremtiden.

Legge inn riktig informasjon

Vet du hva som skal til for å oppnå og levere på salgsmålet du har satt deg for neste år? Har du nok personell som skal utføre arbeidet? Har du tenkt over hvor de nye salgsinntektene skal komme fra? Budsjettering er planlegging og spådom, men tenk gjennom alle aspekter slik at tallene som kommer inn er så riktige som mulig. Hvis du planlegger mer salg vil du gjerne bruke mer varer, men også mer arbeidskraft. Og, kanskje mer markedsføring eller salgskostnader?

Uansett, er det viktig å ha tenkt gjennom neste års inntekter og tilknyttede varekostnader. Vil lønn og driftskostnader være likt som i år? Er det planlagt noen investeringer? I noen bransjer er det store sesongsvingninger. Er du bevist på dette kan du avdekke kommende variasjoner og utfordrende perioder i budsjettet.

Bruk regnskapsprogram

Legg gjerne budsjettet inn i Power Office eller Tripletex og bruk det til å sammenligne reelle tall i månedsrapporten. På denne måten har du det med gjennom hele året, og du vil gjerne lære ting underveis som kan være med på å gjøre neste års budsjett enda mer realistisk.

 

Trenger du nytt regnskaps­program?
Les mer om Tripletex og Poweroffice her. 

Lag et likviditetsbudsjett

Et likviditetsbudsjett forteller deg om pengene kan dekke kostnadene som vil dukke opp. Altså finne ut om bedriften din kan betale regningen hver måned, og se hvilke perioder du vil ha god råd og hvilke perioder det er for lite penger. Å lage et likviditetsbudsjett er spesielt interessant for deg som har større prosjekt, betaler mye på forskudd eller har store sesongsvingninger. Når du har oversikt over når du har lite eller mye kapital, er det enklere å planlegge innkjøp og investeringer eller behov for midlertidig finansiering. Et likviditetsbudsjett kan oppdateres årlig, månedlig eller til og med ukentlig.

Trenger du hjelp? La oss se på ditt regnskap med nye øyne.

Lars Ove

Ta kontakt

Lars Ove Tjessem
Daglig  leder

Telefon: 51 42 12 00
Epost: hei@brainiacs.no